Or if ever

Döm om min förvåning när jag hittar ett klipp från national gegraphic, om mig och Morris.
Tror jag ska visa det för mamma. Särskilt delen med "and when they are gone, she may never see them again" borde locka fram lite separationsångest ur henne.




Jobb

Jag försöker på intet vis föra fram någon allmän synpunkt jag har, men när jag nyss lade ner Epikanalys - En introduktion och istället tog upp Jobb av Thomas Tidholm så var det som om stolen jag satt på lyfte och började snurra långt, långt bort och iväg över åkrarna nedanför balkongen.

Jag köpte boken. Jobb, alltså. Den och en diktsamling av Hjalmar Gullberg. Och lånade Leaves of Grass av Walt Whitman. Jag letade länge efter Whitman i antikvariatet, men den fanns inte. Praktiskt taget fanns det bara böcker på svenska, och då hade jag ändå inte velat ha den. Jag tänker att när jag ser boken i min bokhylla kommer den fylla mig med en sådan värme. Det finns nämnligen böcker som gör det. Som får en att sitta länge och bara titta på dess rygg, hur man samtidigt för sitt inre ser hur dess insida ser ut. Och hur mycket den ger en själv.
   Det är såklart onödigt att påpeka hur enkelt det är att tolka det här som att jag vill ha en människas rygg att titta på, och det är faktiskt lite det jag tänkt komma till, men nu när jag är här märker jag ju att det är överflödigt att utveckla.



Sista natten i augusti

Det ska komma dagar snart
andra dagar
och det ska lukta vissna björklöv
och jag ska minnas övergivna banvaktsboställen
vid stambanan i norr
tomma husgrunder och björkar

och det ska komma dagar
som redan är minnen
och när alla de gamla vanliga tecknen får duga
och dimman som smyger sig uppför dalen
och godstågen om nätterna
får påminna
om allt som man inte vet

Thomas Tidholm


á la åttiotal



Började prata om vilka band vi lyssnade på som små och vi fortfarande kan lyssna på igår.
Supertramp!

RSS 2.0