Eden took my breath

Martin säger (00:46):

nu är det satt att det blir spelning mars

Martin säger (00:47):

på olivertwist i nyköping, vi lånar en bar asså

Martin säger (00:47):

mitt i centrum

Hela området kring affären är förövrigt
ödsligt & deprimerande
Jag flyttade när jag var elva år

& de kunde inte förstå hur det kom sig
att det låg glasskärvor vid dagiset varenda
måndagmorgon


Idag

Var riktigt bra.

...

Det verkar som om alla försöker vinna mot varandra i social inkompetens. Jesus...

En handfull regn

"Jag minns inte vad. Men jag minns dagen. Pappa och Bengt, två sedan decennier döda, en dag som var precis som om döden inte fanns, som hade den helt glömt världen. Naturligtvis hade jag velat veta att detta var sista dagen jag såg pappa och naturligtvis hade jag velat veta det utan att veta det, utan att behöva vara rädd. Naturligtvis hade jag velat hålla kvar dagen, vara med pappa hela tiden denna den sista gång jag träffade honom. Naturligtvis hade jag velat att den dagen skulle vara för evigt. Och kanske gjorde den det - därför att leken fanns där, därför att det inte gjorde något om pappa var där eller ej, därför att vi alltid skulle vara barn och de vuxna alltid vara vuxna, därför att förlust och förnedring inte var ord som över huvud taget hade någon innebörd, därför att leken upphäver allt och att vi i leken lever för evigt. Bollen studsade över trottoaren, gång på gång, bildade perfekta bågar i luften - valv öppnade sig i valv öppnade sig i valv - och det leken säger är att det här kan pågå för evigt, det här kommer aldrig att ta slut.
   Kast och lyra, Lyra och kast."



"Någon gång i början av fjärde klass började jag skriva på en science fiction-bok. Jag kom inte längre än till tre korta kapitel - astronauterna vaknade, åt frukost och gjorde sig i ordning för avfärd ut mot yttre rymden. Mer blev det inte. /.../
   Naturligtvis vore det omöjligt att tänka sig att de där astronauterna skulle kunna komma längre i min berättelse än att de blev stående på bryggan till rymdraketen. Det är där man blir dröjande i elva-tolvårsåldern. Ohjälpligt på väg ut ur den yngre barndommens försäkringar av den lilla världens oföränderlighet och ännu utestängd för pubertetens löfte som ett möjligt vuxenliv - kvar på bryggan till kapseln som ska skjutas ut i det okända."



ur En Handfull Regn av Niklas Rådström

The Jacket

 image15

Om prickar och livet

Hittade ett litet sår på mitt vänstra lillfingret idag. Det sitter precis på brytpunkten mellan den översta och nedersta fingerleden. , och består av levrat blod. Den har samma sträcka till nageln som till den första fingerleden. Den är som i centrum, men helt omgärdad av ingenting. Jag hittade därefter prickar på flera ställen. På fotfilen, på toalettringen. Jag tänker att så är människan. Så oändligt lika varandra, så oändligt jag-centrerade, så oändligt långt ifrån varandra. Jag vet inte hur man börjar närma sig. Det verkar bara ändligt när man tar sig an uppgiften på sätten jag sett på helgerna, med ruset i kroppen, och jag vet inte mer än att jag inte vill dit.

Kevin Keegan

Kevin Keegan är ny tränare för Newcastle Utd. Det här var det bästa som hänt på många, många år för min arma klubb. ÄNTLIGEN!

image14

Bandsläpp

Hmm, jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om Siestas bandsläpp. Hästpojken och Billie the Vision är ju akter man gäspar till, men Sunset Rubdown tar Siesta ifrån det tråkiga, förutsägbara festivalsverige. Nephew och Babian kan jag inte uttala mig om. Nephew spelade på Roskilde förra året, det är allt jag tror mig veta.

Överlag är det från min synvinkel inte särskilt spektakulära akter.

8/1 log världen

Wahh! Jag har klippt mig hos en riktigt frisör för första gången på jättelänge. Och för första gången på jättelänge är jag nöjd efter att ha kommit hem.
    Dessutom fick jag nyss det här mailet:

"Ange ditt namn i kassan, du är uppskriven.
mvh / F"

Vilket betyder att jag ska se smygpremiären av Control på onsdag. Hähä. Såatteh...

Go, you don't know

Vad gjorde du för tio år sedan?

Antagligen spelade jag fotboll med Morris i snön, om det var snö, eller såg jag på tv. Jag var nog inte så intressant vid nio års ålder. (Jag kan ha studerat nationsflaggor eller ritat av någon bild i tidningen också. Det är inte omöjligt.)


Vad gjorde du för ett år sedan?

Jag vill minnas att det idag är exakt ett år sedan det tog slut med Elin, och därför grät jag väl floder samtidigt som jag funderade ut hur jag skulle överleva. Om tre dagar är jag gladare än jag varit på ett halvår.


Fem snask du gillar?

Ehh. Choklad. Typ allt.

Fem sånger du kan texten till?

Nästan alla Mais Je N'ai Pas Peur's låtar. De är jättebra (höhö), samt Famous Blue Raincoat av Leonard Cohen, The Partisan av Leonard Cohen, Misunderstood av Wilco (Om verserna inte behöver vara i rätt ordning), Idiot Talk av Kristofer Åström och The Soda av Hell On Wheels.


Vad skulle du göra om du var millionär?

Jag skulle rest runt som sjutton och tagit det lugnare. Antagligen gjort samma saker fast utan att behöva oroa mig.

Tre dåliga vanor?

Snus, bita på naglarna, tröttna på människor och inte kunna dölja det.

Fem saker du gillar att göra?

Spela musik, Lyssna på musik, Lära mig saker, Ligga i en säng och känna att det är något varmt och mjukt som ligger bredvid en och säger: "idag var en bra dag", Läsa böcker.

Fem saker du aldrig skulle klä dig i?

Nej, jag orkar inte.

Fyra favoritsaker?

Gitarr, bas, Ambjörn och min stereo.

Personer jag vill se göra den här utmaningen?

När det här faktiskt blir en utmaning så kanske jag svarar på det.


En sorg är en sorg

Alla vårdar vi våra sorger så ömt så ömt, vi talar tyst, nästan viskande, och förlöser till slut de foster vi själva satt att gro, de foster vi lyckats trolla fram ur dessa små fragment till lycka, nu tiodubblade till sorger vi inte förmår behålla för oss själva. Vi må icke kämpa emot, en sorg är en sorg och bör vårdas som en sådan, men den får inte ta mer plats än den förtjänar.
 
Tredje Josefboken, 49:12

En inte så glad Nick Cave




"I'd like to be left alone, have more kids, and write some more songs"

Gatusmart

Är den som tagit lärdom av att göra om samma misstag som tusentals människor gjort innan henne istället för att läsa sig till den kunskapen och göra helt nya misstag på en helt ny nivå.

RSS 2.0